Nej, nu har det gått nästan en månad sedan jag publicerade sista inlägget! Så himla dåligt. Det märks att studenten börjar krypa sig på, dagarna till de olika inlämningsdatumen bara susar förbi. Nu sitter jag här och plitar på rapporten. Det ska in en hel del inlägg till på bloggen och dessutom vill jag ändra lite till i designen innan jag är nöjd, så det finns en hel del kvar att göra.
Maten i skolan då? Jo den är faktiskt förhållandevis bra just nu! Bra mycket mer smak än vad det var innan, vilket är underbart. Näringsmässigt kanske den lämnar en del att önska men hey, det gäller väl att vara realist (även om böner och linser faktiskt är billig basmat). Maten hemma däremot pendlar lite grann. Det är mycket att göra om dagarna och mat som både är vegansk och god är det ont om. Att skriva om stekta sojakorvar med potatismos är under den tilltänkta nivån, jag vill ju åtminstone försöka att inspirera.
Här är iallafall min "efterrätt" idag. Smet av amerikanska pannkakor (som inte alls blev lyckade) fick lite mer mjölk och vips så blev de goda vanliga pannkakor. Åts med kokosflingor och banan, även lite vaniljsocker (vaniljpulvret är slut). Gott!
2 -2½ dl vetemjöl
1 msk no-eggpulver (eller bakpulver)
½ tsk salt
4-5 dl sojamjölk
2 msk (raps)olja
Blanda först alla torra ingredienser i en bunke. Häll därefter i mjölken och oljan och rör om tills smeten är slät. Ställ in smeten i kylskåpet och där kan den stå i upp till 2, möjligtvis 3 dar (täck med plastfolie). Rekommenderar att den får stå i minst en halvtimme innan stekning, gärna längre. Stek i margarin tills färgen är gyllene och brun!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar